Leuke wateruitstapjes

Water om te drinken, in te zwemmen, over te varen… Water kan leuk zijn op verschillende manieren. Wij zetten enkele leuke uitstappen voor nat én droog waterplezier in Vlaanderen op een rij.

Op ontdekking

Wetenschap saai? Niet in Hidrodoe! Ontdek de Wondere Wereld van Water in dit interactieve doecentrum: lanceer je eigen waterstofraket, maak in een handomdraai een gigantische draaikolk, zoek uit hoe jouw kraantjeswater wordt gemaakt, steek je hoofd tussen de vissen, ga met Frank De Winne de ruimte in of speel een partijtje watervoetbal. Meer dan 120 activiteiten, binnen en buiten, wachten op jou.

In januari 2017 sleepte Hidrodoe de Toerisme Vlaanderen Award voor meest gezinsvriendelijk toeristisch product in de wacht. 

Team Hidrodoe
Team Hidrodoe

Watersensatie

Een echte waterrat in huis? In een subtropisch zwemparadijs kan jong en oud zich uitleven! Elk park heeft zijn troeven en in elke provincie is er wel eentje te vinden.

Relaxen op het water

Zoek je toch liever de buitenlucht op? Pannenkoeken eten terwijl je heerlijk uitwaait op het water. Zalig! In Antwerpen en Dessel kan je een rondvaart maken op de pannenkoekenboot. Eet zoveel pannekoeken als je wil, en geniet (zonder buikpijn) van het uitzicht!

Mag het nog wat avontuurlijker?

Trek je wetsuit aan en ga jouw favoriete watersport beoefenen! Windsurfen, wavekarten… mogelijkheden genoeg! Je kan hiervoor o.a. terecht in Recreatiedomein Hofstade (tussen Mechelen en Brussel) of - hoe kan het ook anders - aan de kust. Meer info.

Of bezoek eens een watertoren

Geef toe, dat doe je niet elke dag! Deze recent gerenoveerde watertoren uit Bredene -een herkenningsbaken aan onze kust- is zeker een bezoekje waard.   De watertoren, gebouwd in 1956, heeft een inhoud van 800 m³ en is meer dan 50 meter hoog.  

Het gebouw herbergt niet alleen een waterreservoir, maar ook een permanente tentoonstelling over de rol van water in ons dagelijkse leven. En als je de 350 treden trotseert, geniet je van een fenomenaal uitzicht.

Bezoeken kan elke zaterdag in juli en augustus, van 14 uur tot 16 uur. Groepen kunnen het hele jaar door een bezoek aanvragen bij de toeristische dienst van Bredene.

Openingsuren tentoonstelling

In de watertoren loopt een permanente tentoonstelling over de Bredense waterwinning en de rol van water in ons dagelijks leven.

  • april t.e.m. oktober: elke eerste zaterdag van 14 tot 16 uur
  • juli en augustus: elke zaterdag van 14 tot 16 uur
  • heel het jaar door: op afspraak voor groepen

Groepen kunnen een bezoek aanvragen bij:

Toeristische Dienst van Bredene (VVV)
Dhr. Schmitt
Staf Versluyscentrum
Kapelstraat 76, 8450 Bredene
tel. 059 56 19 60
e-mail toerisme@bredene.be

Watertoren Deinze Farys
Watertoren Deinze Farys