Educatief materiaal

Ben je op zoek naar educatief materiaal waarmee je als leerkracht aan de slag kan gaan? Dan helpen wij je graag op weg. Er werd al heel wat boeiend educatief materiaal aangemaakt. Daar verwijzen we dan ook graag naar. Zelf werken we achter de schermen aan het uitbreiden en updaten van het bestaande educatief materiaal over kraanwater en over duurzaam watergebruik.

Jongen drinkt kraanwater
Jongen drinkt kraanwater

Hidrodoe

Waterdoecentrum Hidrodoe in Herentals is zeker een bezoek waardig! Bovendien krijg je als Kraanwaterschool 10% korting (voor 1 klas per school). Op de website van het centrum vind je, naast heel wat info over water, ook educatieve pakketten terug per leeftijd:


Lesplatform van De Watergroep

De Watergroep ontwikkelde een online lesplatform voor leerkrachten van de derde graad lager onderwijs. Via dit platform kan je als leerkracht een lespakket op maat van jouw klas samenstellen op basis van het aantal leerlingen, de moeilijkheidsgraad, soort activiteit, duur van de activiteit... Dit kan je terugvinden op deze website.


MOS

Ken je MOS al? MOS richt zich op basis- en secundaire scholen en helpt van je school een milieuvriendelijke en duurzame leer- en leefomgeving te maken. Op de website van MOS vind je een ruim aanbod aan educatief materiaal terug:


Join for Water

Ben je op zoek naar meer informatie over de watervoetafdruk? Dan vind je op de website van Join for Water een heleboel informatie waarmee je aan de slag kan gaan.

De voorbije jaren ontwikkelde Join For Water ook een uitgebreid gamma aan educatief materiaal rond water, voornamelijk voor middelbare scholen, algemene en technische richtingen. Dit materiaal is terug te vinden en te downloaden op de website van Join For Water.


Djapo

Djapo is een educatieve organisatie die kinderen keuzes wil leren maken voor een duurzamere wereld en combineert denkvaardigheden als filosoferen, creatief denken, systeemdenken en actiegericht werken met duurzaamheidsthema’s zoals water, klimaat, handel en afval. Op de website van Djapo vind je boeiend lesmateriaal dat je kan aankopen.