Voordelen van kraanwater

Drie redenen waarom je onmiddellijk voor kraanwater moet kiezen als
kwaliteitsvolle én duurzame dorstlesser:

Kraanwater is van uitstekende kwaliteit . Het is lekker en gezond.

Kraanwater is een ecologisch en lokaal product. Het wordt zonder verpakking en rechtstreeks aan huis geleverd. Zo bespaar je jezelf een ritje naar de winkel. Dat is niet alleen vriendelijk voor het milieu, maar ook voor je rug.

Kraanwater is goed voor de portemonnee. Drink je 1 liter water per dag en schakel je over van flessenwater naar kraanwater? Dan bespaar je zo’n 200 euro per jaar.

Kraanwater is van uitstekende kwaliteit

Kraanwater wordt zeer sterk gecontroleerd, niet alleen door de waterbedrijven zelf maar ook door onafhankelijke laboratoria. Wist je dat kraanwater aan 67 kwaliteitseisen moet voldoen? Drink het dus zonder zorgen. Het is gegarandeerd gezond.

Kraanwater is milieuvriendelijk

Via ons waterkompas kan je zelf berekenen hoeveel kleiner je CO2-voetafdruk is door kraanwater te drinken.

Kraanwater is voordelig

Als je flessenwater inruilt voor kraanwater, spaar je behoorlijk wat centen uit. Kraanwater is zo’n 120 keer goedkoper dan flessenwater. Door kraanwater te drinken in plaats van flessenwater kan je per jaar zo’n 320 euro per persoon besparen. Ook dit kan je berekenen met ons waterkompas.

Kraanwater is lekker

Er bestaan heel wat recepten om kraanwater te pimpen tot een gezond alternatief voorfrisdrank. Wil je graag wat inspiratie opdoen? Neem dan zeker een kijkje op onze receptenpagina.

Kraanwater is waardevol

Water is één van de meest waardevolle grondstoffen. Zonder water zou geen leven op aarde mogelijk zijn. Toch staan we daar zelden bij stil en vinden we het heel vanzelfsprekend dat er zuiver water uit onze kraan komt. Het proces dat eraan voorafgaat is nochtans minder vanzelfsprekend. De winning, productie en distributie van drinkwater is een complex proces waar enkele dag duizenden mensen mee bezig zijn. Zij zorgen er voor dat er elke dag drinkwater bij jou thuis uit de kraan komt. Bovendien kunnen klimaatsveranderingen, vervuiling, verspilling en overconsumptie de toekomstige waterbeschikbaarheid bedreigen. Dit voorkomen is een taak van ons allemaal. De uitdaging bestaat er dan ook in om spaarzaam om te gaan met het kwaliteitsvolle kraanwater. Bij tips vind je een berg adviezen om hier vandaag nog mee te beginnen.