Water met een pittig smaakje

Vul een karaf met kraanwater en bewaar deze in de koelkast.
Pimp je kraanwater met stukjes citroen
Pimp je kraanwater met verse gember en granaatappel
Pimp je kraanwater met verse muntblaadjes
Pimp je kraanwater met verse komkommerschijfjes en citroengras
Enjoy!

Een lekkere ijsthee

Maak zelf een lekkere ijsthee;
Zet je lievelingsthee.
Laat afkoelen en voeg ijsblokjes toe.
Maak het af met enkele schijfjes citroen of limoen en eventueel nog wat honing of suiker.
Enjoy!

Tropische vruchtencocktail

Ingrediënten voor vier cocktails:
1 meloen, 3 dl rozebottelsiroop, 3 dl passievruchtensiroop, fris kraanwater, ijsblokjes, muntblaadjes.

Zo maak je deze cocktail:
Snijd de meloen in twee, schil hem en verwijder de zaadjes. Snijd het vruchtvlees in niet al te grote blokjes en schik het over de glazen. Houd eventueel wat meloen als garnituur. Verdeel de siroop over de glazen en vul verder aan met gekoeld kraanwater en ijsblokjes. Versieren doe je met muntblaadjes en een satéprikker met meloenbolletjes. In plaats van rozebottel- of passievruchtensiroop kan je natuurlijk ook andere vruchtensiropen gebruiken.
Enjoy!

Pompelpassie

Ingrediënten voor vier cocktails:
2 roze pompelmoezen, 4 dl passievruchtensap,
4 dl fris kraanwater, ijsblokjes.

Zo maak je deze cocktail:
Pers de pompelmoezen en voeg het passievruchtensap toe. Verdeel dit fruitige mengsel over de glazen en leng aan met kraanwater en ijsblokjes.
Enjoy!

Frambozen Nojito

Ingrediënten voor 1 mocktail:
Ongeveer 12 kleine muntblaadjes en/of 8 grote frambozen, 30 ml vers limoensap, 2 eetlepels rietsuiker, ijsblokjes, 120 ml fris kraanwater.

Zo maak je deze mocktail:
Neem een longdrink glas. Doe de blaadjes munt, de rietsuiker, de frambozen en het limoensap in je glas. (Tip: rol de muntblaadjes tussen je handen à zo komt meer smaak vrij.) Druk alles goed fijn. Dit is belangrijk, als de munt niet fijn genoeg wordt gedrukt, geeft hij niet zoveel smaak vrij. Vul de rest van het glas met ijsblokjes en fris kraanwater. Roer een beetje zodat de rietsuiker goed verdeeld is. Werk af met een mooi muntblaadje en framboosje.
Enjoy!

Frambozen nojito video

Bella bellini

Ingrediënten voor 1 mocktail:
1 eetlepel perzik nectar of gepureerde perzik, 30 ml fris kraanwater, 15 ml citroensap, 30 ml sprankelend, wit druivensap, bevrozen vruchten naar keuze.

Zo maak je deze mocktail:
Neem een champagne glas. Hier doe je eerst de gepureerde perzik in, daar giet je citroensap over. Dan voeg je langzaam het druivensap en fris kraanwater toe zodat alles mooi onder elkaar wordt gezet. Werk af met bevroren vruchten.
Enjoy!

Bella Bellini video

Virgin Bloody Mary

Ingrediënten voor 1 mocktail:
30 ml ongesuikerde yoghurt, 30 ml tomatensap, 60 ml kraanwater, 1/8 theelepel zout, ¼ theelepel selderijzout, Selderstengels

Zo maak je deze mocktail:
Voeg het tomatensap, de yoghurt en het zout samen in de blender. Mix tot alles ongeveer “glad” is. Vul een mooi longdrinkglas tot ongeveer voor de helft met ijsblokjes. Vul de rest van het glas met de inhoud van je bleder. Voeg het selderijzout toe. Roer alles nog eens goed door elkaar. Garneer traditioneel met een selderijstengel.
Enjoy!

Virgin Bloody Mary video

Cuddles on the beach

Ingrediënten voor 1 mocktail:
60 ml cranberry sap, 60 ml pompelmoes sap, 60 ml perzik nectar, 60 ml fris kraanwater, een sinaasschijfje.

Zo maak je deze mocktail:
Doe ijs in een mooi mocktailglas. Giet al de ingrediënten in het glas. Roer ze om. Garneer met een sinaasschijfje. Klaar!
Enjoy!

Cuddles on the beach video

Shirley Temple

Ingrediënten voor 1 mocktail:
60 ml fris kraanwater, 45 ml citroensap, 1-2 eetlepels Maraschino kersensiroop of grenadine, 60  appelsiensap, Maraschino kersen.

Zo maak je deze mocktail:
Giet het citroensap, het water en het appelsiensap voorzichtig in een glas.(Voeg alles traag toe zodat je mooie laagjes krijgt!) Voeg een paar eetlepels grenadine of Maraschino kersensiroop toe. Werk af met een paar Maraschino kersen en een citroenschijfje. Serveer gekoeld.
Enjoy!

 

Shirley Temple Video

De winnende Kraanwatermocktail van Eefje!

Ingrediënten voor ongeveer 4 mocktails:
75 gram gember, 100 gram  suiker, 1 liter water, 5 cl limoensap, 5 cl sinaasappelsap, 2 cl muntsiroop.

Zo maak je deze mocktail:
Maak al de ingrediënten klaar en doe ze samen in een blender. Mix alles en giet het mengsel daarna door een zeef (een zeer fijn zeef). Giet het mengsel in een karaf en zet die op een koele plaats gedurende enkele uren. Je kan het ook dadelijk drinken als je niet kan wachten. Giet de cocktail in glazen en voeg er ijsblokjes aan toe.
Enjoy!

Recept van Cedric

Smoothie van Bossbessen

Maak zelf een lekkere ijsthee
Zet je lievelingsthee
Laat afkoelen en voeg ijsblokjes toe
Maak het af met enkele schijfjes citroen of limoen
en eventueel nog wat honing of suiker