Kraanwater: de groene keuze

Kraanwater: de groene keuze

 Eén van de meest impactvolle duurzame, maar vaak over het hoofd geziene keuzes, is het drinken van kraanwater. Laten we eens duiken in de voordelen van deze eenvoudige maar krachtige gewoonte.

Minder plastic, meer planetaire gezondheid

Elke keer dat je een flesje water koopt, draag je bij aan de groeiende berg van plastic afval. Deze flesjes worden vaak niet gerecycled en belanden in onze oceanen, waar ze het zeeleven schaden en onze ecosystemen verstoren. Door simpelweg je herbruikbare fles te vullen met kraanwater, kun je dit plasticprobleem helpen verminderen. Gebruik ons waterkompas om exact te berekenen hoeveel plastic jij bespaart met kraanwater.

Energie en CO2 besparen

Het produceren van flessenwater vergt een enorme hoeveelheid energie en water. Het proces omvat het winnen van grondstoffen, het produceren van de flessen en het transporteren van het eindproduct. Dit alles draagt bij aan de uitstoot van broeikasgassen. Kraanwater daarentegen wordt lokaal geproduceerd, wat veel efficiënter is. Daarnaast wordt het gedistribueerd via de leidingen tot bij jou thuis. Zo is kraanwater steeds overal en altijd beschikbaar.

Financieel voordeel

Naast de ecologische voordelen, is er ook een financieel aspect. Kraanwater is veel goedkoper dan flessenwater. Door over te stappen op kraanwater kun je jaarlijks een aanzienlijk bedrag besparen. Bereken het exacte bedrag met ons waterkompas.

Kwaliteit en gezondheid

In veel landen en streken, waaronder Vlaanderen, is kraanwater van uitstekende kwaliteit. Kraanwater wordt zeer sterk gecontroleerd, niet alleen door de waterbedrijven zelf maar ook door onafhankelijke laboratoria. Wist je dat kraanwater aan 67 kwaliteitseisen moet voldoen? Drink het dus zonder zorgen. Het is gegarandeerd gezond.

Een kleine verandering met een groot verschil

Het lijkt misschien een kleine stap, maar als we allemaal besluiten om kraanwater te drinken, kunnen we samen een groot verschil maken. Op Wereld Milieudag, en elke dag, kunnen we bijdragen aan een duurzamere toekomst door simpelweg te kiezen voor kraanwater.

Dus vul die herbruikbare fles, geniet van een glas kraanwater en weet dat je bijdraagt aan een groenere planeet.